Какви часовници предпочитат позьорите?

Когато говорим за позьори е добре да определим на кой може да викаме така. Какво изниква в съзнанието ви като чуете тази дума, кои неща възвеличават един обикновен човек, макар бил той и с пари до ранга на позьора? Всички си мислим за скъпи и лъскави автомобили, яхти, които се ползват рядко но за сметка на това струват скъпо, и множество луксозни бижута, струващи цяло състояние. Но не трябва да забравяме един аксесоар, който напълно характеризира един средностатистически самохвалко, това разбира се е часовникът. Виждаш ли това? Знаеш ли какво е? Това е Rolex брат, не го барай, че е много скъп!

Защо? Каква е тази мода с часовниците? Виждаш някакъв пич с диамантени бижута  и часовници, струващи десетки хиляди левове. Или пък как наперено шофира новото си Ferrari, някъде доста далеч от пистата за F1. И си казваш наум : „Ей гледай го този богат самохвалко, дето мама и тати са му дали всичко.“ Но това вече е толкова банално, че се е превърнало в карикатура.

Аз нося часовник. Вероятно и ти носиш часовник, щом четеш това. Баща ти носи часовник и дядо ти също. Счетоводителят носи часовник, боклукчията носи часовник и жената на касата на супермаркета също носи часовник. В един нощен клуб почти всички носят часовници, от охраната, през собственика, доставчика на напитките, до клиентите и всички богати безделници в помещението. Тоест самото носене на часовник не те прави позьор. Това означава на практика, че богатият надут задник може да седи някъде до теб с огромния си златен часовник и ти дори да не подозираш. Така може би разсеяно дори без да искаш, ти може да кажеш заветните две думи: „Хубав часовник“. В този момент вече е твърде късно.

„Ооо това ли? Да добър е. Шестнадесет бона ми струваше. Ама го нося само така, като няма специални поводи, иначе в нас имам много други модели, които са по-скъпи. Този ми е ежедневен. Ходя да пия с него, имам и Bvlgari и още един Rolex, знаеш как е.“  Е нещо подобно е почти всеки път, има и голяма вероятност часовника да е реплика, дори да е реплика ,но продадена на цената на оригинала, повечето собственици не знаят как да разберат , че носят менте. Аз лично нося Vacheron, но хората не знаят за тази марка, всички си мислят, че в Rolex е истината. Но нека ви кажа една тайна, ако срещу вас стои човек, който разбира поне малко и ви види с Rolex, то вие ще изглеждате като пълен позьор. Веднъж даже говорих с един надут собственик на подобен модел. Отивам и му викам: „Виждаш ли това? Знаеш ли какво е? Това е Richard Mille, платил съм по-малко, отколкото ти за твоя Rolex, но часовникът ми струва 10 пъти повече от твоя и е 10 пъти по-качествен. Но за да разбереш това трябва да имаш собствен стил и малко вкус.“ После много се смях, оня ме гледаше като гръмнат.

Неограничената цена на часовниците и самия характер на самохвалците ги кара да купуват. За тях най-скъпото е най-добро , защото само така могат да се похвалят колко пари им е струвало. Ето и няколко банални истини:

1. Можете да получите напълно функциониращ часовник с дизайн, който ви допада на цени от 30 до 100лв. Всички пари над тази цена се дължат на суетата на купувача.

2. Ако купувача не е особено висок и едър, то може спокойно да приемем, че размера на циферблата на избрания часовник е обратно пропорционален на размера на пениса му. Ако циферблата е ненужно голям, то… 😀

3. Сложният механизъм на един наистина скъп и луксозен часовник, никога няма да бъде разбран от повечето му купувачи. Тоест и те самите не осъзнават, защо този часовник е толкова скъп, но пък го купуват. Имали пари, дали ги.

4. Един средностатистически купувач не може да различи невероятно скъпия часовник от един нормален часовник на цена от около 50-100лв. без етикет , и без маркетингови материали, които да го насочват. Това е доказано. Тук можем да направим паралел с виното.

5. Жената, с която искаш да спиш най-вероятно няма да различи часовник за 5000лв. от такъв за 50лв. дори да го гледа с часове. Нещо повече, тя може дори да не различи Ролекс за 15 000лв. от такъв, купен за 15лв. от Слънчев бряг. Така че не бери грижи.

А ти какъв часовник носиш? И колко пари даде за него? А ако все още нямаш или търсиш нов часовник, защо не натиснеш тук? Не си позьор нали?

Едно мнение по „Какви часовници предпочитат позьорите?

 1. Здравейте,
  Към авторът на статията,не съм напълно съгласен с вас и мнението ви за Rolex.
  Няма значение какво носиш и колко пари струва,има значение какъв човек си и какви амбиции имаш и какво си постигнал в живота.Понеже боравите с доказателства ще издам и аз две малки тайни относно Rolex-1 Единствено те в света обработват и правят часовниците си от една от най-твърдите стомана в света (904L) защо другите велики марки не го правят ,Защото не могат или сигурно не искат.
  2. Rolex е най-продаваната луксозна Шваейцарка марка в света (да неби целият свят да не разбира от часовници или ?)

  Няма да продължавам с аргументите.
  Според мен трябва да оценяваме правилно нещата.
  Часовникът трябва да носи радост и удоволствие на притежателят си а не на хората около него.
  Само за сведение Аз също не нося скъпи часовници и не разбирам също от механизми,но мога да кажа че съм любител на часовниците като цяло.
  Поздравление за Вашият избор на чесовник марката е уникална и е за хора,с много добър вкус и стил.

  Поздрави
  Стоян Шопов

Вашият коментар