Как да разпознаем дали един часовник е фалшив?

Часовниците са се превърнали в много важен символ за статуса и благосъстоянието на техните притежатели. Много хора са избрали бързия и лесен начин за забогатяване и са се впуснали в бизнеса с копия на скъпи и известни маркови часовници. Но това е бизнес, от който печели самия търговец, но само и единствено той, от друга страна се ощетява реалния производител, както понякога и самите клиенти, ако те не знаят какво купуват. Ако вие сте фен на по-скъпите и качествени модели, то значи за вас е важно да можете да различите истинските от фалшивите. При закупуване на часовник от непознат магазин или лице, обърнете внимание на стъпките, изброени по-долу, както и на нашите съвети и предупреждения. Ако пазарувате от нашия магазин на адрес http://iskamchasovnik.com/ , то бъдете спокойни, защото ние не продаваме часовници реплика. Ако търсите менте на известна марка , чиито оригинал струва хиляди долари, то определено сте на грешното място.

1. Запознайте се с различни колекции на марката часовници, която желаете да закупите. Всеки хубав часовник има най-малко един елемент служещ като подпис и който ако не невъзможно, то е много трудно да бъде повторен от някой друг извън фирмата, която го е произвела. Ако можете да идентифицирате този елемент винаги ще бъдете в състояние да се усетите, когато пред вас е часовник менте. Разбира се много производители на фалшиви ментета са се специализирали в създаването на такива елементи. Затова вече виждаме характерния надпис „Geneva“, на стотици, даже хиляди часовници, а предполагам малко от вас знаят изискванията за този елемент. Истинските часовници Geneva са произведени точно в този кантон на Швейцария и отговарят на редица изисквания. Повече информация относно това тук.

2. Когато търсите информация в интернет опитайте се старателно да се запознаете с часовника, който искате да си купите. Обърнете внимание на надписите и гравюрите върху лицето и гърба на часовника. Оригинален часовник никога няма да има размазан надпис или неясна гравюра. Надписите и логата на марките най-често различават ментетата от оригиналите. Китайското производство последните години се развива все повече. Освен че произвеждат огромни количества стоки, не само часовници. Китайците прогресират и в насока качество. Вече не е изненада, че най-големите швейцарски марки произвеждат своите часовници с китайски елементи. Но тук говорим за друго, не просто за качествен часовник, а за луксозен и скъп такъв. Щом сте решили да харчите хиляди за вашия стил и имидж като си купите часовник на известна марка, то тогава гледайте внимателно. Няма да ви хареса да платите 5 цифрена сума и да получите фалшификат с подобен надпис нали?

chasovnik-proizveden-kitai

3. Обърнете внимание на функциите на часовника. Например, ако часовникът е снабден с увеличително стъкло, то степента му на увеличение може да не е достатъчно голяма, както в оригинала. За да можете да хванете такива фалшификати трябва предварително да сте се запознали детайлно с ревюто на производителя за модела.

4. Обърнете внимание на прецизното движение на стрелките на часовника, както и на механизмите му в случай че при този модел се виждат. При фалшификатите, често това е изпълнено с по-ниско качество.

falshiv-chasovnik-rolex

Разликите са минимални нали? И все пак тук лесно се разбира, кой часовник е оригинала, но при някои по-скъпи реплики разлики за обикновения клиент просто няма. Затова, ако се съмнявате, то по-добре отидете при някой доказан специалист часовникар.

5. При покупката поискайте да видите още един часовник от модела. Ако успеете да намерите разлики в изпълнението по-добре не купувайте нито един от тях.

Вашият коментар