Луксозни бижута

Луксозни бижута

Луксозните стоки са особен вид категория. Те са знак за престиж. В икономиката с това понятие се означават продукти, чието търсене се повишава паралелно с увеличение на доходите. Тяхната еластичност е висока. Статусът им е такъв, защото по изработка, дизайн, стил и качество са единствени по рода си. Пазарът им е многообразен и включва: висша мода, напитки, часовници, бижута. Да, бижута. Те заемат сериозен дял от луксозните стоки в световен мащаб. При тях липсват идентични заместители. Те са класически пример в тази област от продукти и имат голям прираст в продажбите през последните години. Луксозна бижутерия е тази от висшите среди, изработена под уникално име и марка, от утвърдена фирма в бранша.

Общественият елит може да си позволи много повече и по-скъпи стоки, в сравнение с обикновените хора. Едни бижута, например, винаги са били акцент във визията на хайлайфа. Свидетели сме как на важни събития медиите се втурват да наблюдават и коментират външността на звездите. Те се вълнуват от дрехите и аксесоарите им. Типични примери за подобни събития са: връчване на награди в конкурси, премиери на филми и музикални клипове, представяне на нова колекция от продукти, светски партита.

Актьорите, и най-вече актрисите от Червения килим в Холивуд винаги са в светлината на прожекторите. И особено, когато става въпрос за наградите „Оскар“. Всички сме чували за класациите от типа „Най-добре изглеждаща звезда на церемонията по връчването на Оскарите“. Тези класации се съставят от най-известните списания в областта на модата и киното. Отправни точки и тук са изборът на рокли и бижута. Известните личности не си позволяват да се появят с друго, освен с дизайнерски тоалети и луксозна бижутерия. Телата им искрят и заслепяват погледите на всички, когато са на показ украшенията от рубини, сапфири, тюркоази и диаманти – мечта за мнозина.

 Като цяло, хората на изкуството с важен цялостен принос в определена област, заслужават да носят и да притежават такива ценни вещи. Те със сигурност ги отличават и разкриват социалния им статус. Накитите биват носени с високо вдигната глава, явяващи се важен елемент на фона на звездния блясък !

Вашият коментар