Повече информация за механичните часовници от магазина

Онлайн магазинът за часовници и бижута IskamChasovnik.com съществува вече в интернет пространството повече от 6-7 месеца. За това време бързо се утвърди в един от лидерите на пазара в нишата за часовници, бижута и аксесоари като цяло разбира се. Може би голяма заслуга за това имат механичните модели в сайта. Часовниците от този тип са почти изцяло с видими механизми, наречени скелетон. Всички те са стилно подбрани от екипа на сайта, снимките и описанието на моделите са максимално изчерпателни, за да може клиентите да добият максимално добра представа за самите часовници.

Стотици клиенти вече са доволни с избора си и доверието, което ни гласуваха при покупката на часовник от нас. Механичните модели са идеални за почти всички господа. Разполагаме със спортни механични часовници, както и ултра стилни и елегантни такива. Успешно се съчетават с елегантни, спортни и ежедневни дрехи. Повечето клиенти са изумени от ниските цени на механичните часовници. За всеки, който е малко по-запознат с часовника като аксесоар е ясно с какво се характеризира механичния часовник. Той е по-неточен от кварцовият, но изглежда в повечето случаи далеч по-добре. Визията му е толкова добра, че множество хора го приемат повече като бижу. Това е и причината тези хора да купуват механични модели от нас, за да зарадват с тях като подарък любимите си хора. Въпреки че маханичните модели не са толкова точни и е възможно понякога да се допусне и закъснение при тях, то те не отстъпват като цена на кварцовите, а даже са в пъти по- скъпи. Стандартната цена на механичните часовници започва от 200 и стига до 2 000 000лв.

mechanizum

Цените на които предлагаме нашите механични модели са направо неприлично ниски. Но ние смятаме, че всеки заслужава да се докосне до изкуството на тези специфични и доста различни модели. Така се опитваме да го направим максимално близко до всички нормални хора в страната. Нашите механични часовници садържат определени елементи, които ги задвижват, това са основно зъбни колела, различни предавки и компоненти, пружинки и колелца за баланс и други. Основно часовника благодарение на навитата си пружинка, като в зависимост от модела при пълното затягане на пружинката, часовника може да функционира различен период от време. На базата на този принцип в сайта имаме два вида механични часовници: автоматични (основно) и няколко модела с ръчно навиване. Разликата е в това, че при автоматичните модели има наличие на т.нар колело на баланс, което позволява навиване на пружинката освен ръчно и при движение на ръката и ползване на часовника. Тоест тези часовници изискват по-малко ръчно навиване, а може да функционират и без такова, ако се ползват и носят често. Моделите с ръчно навиване от своя страна трябва да се навиват 1-2 пъти дневно. Това става от коронката на часовника, когато е плътно прилепнала към корпуса в посока обратна на движението на часовниковата стрелка. Трябва да се правят 15-20 оборота до затягане на пружинката. Цялото действие не отнема повече от 5 минути на ден.

WinnerSport6

Както най-вероятно знаете, изпращаме всички наши продукти с опция за преглед преди заплащане. Това важи и за часовниците. След получаването на часовника, не се чудете, ако той привидно не работи (не се движат стрелките). Механичните часовници не са като кварцовите, от IskamChasovnik.com ги купуваме директно от производител, те никога не са били носени и навивани, за да започне работа часовника и да се задвижат стрелките, то той трябва да се разклати малко, за да се активира колелото на баланса, което движи стрелките, ако часовникът е автомат или да се навие ръчно, ако е изцяло с ръчно навиване. Направете го и ще видите, че часовника функционира нормално. За да работят механичните часовници, те трябва да съберат предварително енергия по един от тези два начина. Преди да изпратим всеки механичен модел ние от екипа на сайта наблядаваме как работи поне 3-4 часа, за да сме сигурни, че по часовника няма някакви производствени дефекти.

3 мнения по „Повече информация за механичните часовници от магазина

  1. Здравейте, имаме различни модели. Някои са от Китай, други от Япония, имаме и часовници, на които компонентите са правени в Китай, а са сглобени в Европа и т.н. Относно времето на работа, ако говорим за кварцовите часовници те си работят докато им свърши батерия, после се сменя и продължават. Няма кой знае какво да стане с тях. Механичните имат по-сложен принцип на работа, но въпреки това лично гледаме да отберем качествени модели с хубав механизъм, което означава да работят добре и то продължително време. Определено не гледаме само визията, точно затова и предлагаме изцяло автоматични модели, а не такива с ръчно навиване. И колкото и да е трудно се стараем да предложим хубави механични часовници на възможно най-ниски цени. И пак казвам, говорим за механични модели. А що се отнася до дължината на живота на един механичен часовник, то тя много зависи от грижата на собственика, както и това какво се прави с този часовник. Все пак говорим за модели с доста компоненти, които спокойно може да минат и в графа „бижута“. От създаването на сайта, имаме клиенти които са поръчвали от нас и техните механични часовници все още работят. Надявам се това дава отговор на въпросът Ви! Много хора подценяват механичните часовници, които са изработени извън Европа. Но това далеч не е правилно, просто защото и най-скъпите европейски марки производители на часовници като Ролекс вече са с изнесено производство в Китай или Япония.

Вашият коментар