Мъжка мода през лятото. Как да се отличаваме?

Дори и да бях всемогъщ Бог на времето и метереологичните условия, пак нямаше начин и сила, с която да удовлетворя всички българи. Хората мрънкат 9 месеца в годината, че е студено, има вятър и дъжд, но когато за 3 месеца дойде лято, те започват да пищят, че е твърде горещо. Не е ли така? Никой не може да спечели тази битка, за да може всички да са щастливи.

Независимо дали ни харесва или не, в момента е доста горещо и сякаш тези жеги ни изненадоха неподготвени. Освен, че се запасяваме със стотици слънцезащитни кремове, чадъри и фризбита, трябва да помислим и за нашия гардероб. Дали той отговаря на изсикванията на жегата и модата? Повечето мъже носят през лятото шорти и тениски. Въпреки че този тоалет не е толкова лош като цяло, не е задължително през целия сезон да носим това. Особено ако искаме по някакъв начин да се отличим от другите. В тази статия ще ви помогнем да се справите с летните горещини стилно.

1. Носете релаксиращи и широки дрехи

Да сега ще си кажете това не се отнася за моя стил, аз имам хубаво тяло и искам дрехите ми да са по него. Но моля ви, чуйте ме. В момента в мъжката мода наистина има тенденция за носенето на по-плътни и широки дрехи. Освен това не ви казвам да смените изцяло гардероба си, а да имате повечко разнообразие с тези по-широки летни дрехи. Те позволяват въздуха да циркулира и ефективно предпазват от изпотяване и прегряване под жаркото слънце.

2. Носете ризи с дълъг ръкав

Да точно така. Не няма да ви е горещо, ще ви кажа защо. Първо говорим за ризи от по-леки и не толкова плътни материи, които са леки за носене, а не строго официални ризи за другите сезони. Освен това имам предвид ризи с дълъг ръкав, които предлагат опция, ръкава да се подгъва. Продават се на много места, със сигурност сте виждали такива. Бъдете изобретателни, пробвайте. Изглежда стилно, особено вечер.

3. Ходи без чорапи, но разумно

Писал съм за това и преди, а и вероятно сте го забелязали по морето като нова тенденция. Но да ви предупредя ходенето без чорапи не е за всеки. Аз лично харесвам усещането на обувките върху кожата ми. Разбира се съм взел и различни предпазни мерки против бактерии и гъбички. Ползвам например талк, за да не залепвам : D Освен това е добре да имате спрей против бактерии, а понякога си вземам и прозрачни тънки чорапи, ако знам че ми предстои дълъг преход.

4. Ризи с къс ръкав

Е добре де още се носят и няма как да минем и без тях. Все пак говорим за топло време, но и при тези ризи има някои важни правила. Важно правило е, че ръкавите трябва да приключват на средата на бицепса, трябва да са в такова състояние по тялото, че да се побира един пръст между ръкава и ръката. Заедно с това ризата трябва да бъде по раменете и гърдите ви. Препоръчвам ви да търсите ризи от летни материали като лен.

5. Лесни идеи

Понякога е толкова горещо, че единственото което може да си позволиш да носиш е къси шорти и тениска/ потник. Но дори с тези дрехи може да покажеш вкус и стил. Не се препоръчват големи, широки, торбести шорти. По-добре носи памучни шорти на ивици. Така ще предадеш известна актуализация на долната част от тялото. Може да комбинираш успешно с чехли. Съдържащите щампи и други подобни тенденции модели е още един интересен начин да се инжектира малко живот и нотка на индивидуалност в иначе обикновената визия.

Финални думи: Ето това са някои лесни и прости съвети от мен за лятото. С тях ще се чувстваш свободно и удобно. Но сега е ред да чуя вашите мнения: какви са вашите трикове, за да останете готини и свежи през лятото? Дали предпочитате стила или просто искате да ви е удобно?

Надявам се да получа отговори в коментарите…

Вашият коментар