Дългите шалове, хит за есен – зима 2013/2014

Един от най-популярните аксесоари за една жена през хладните дни е, може би, шалът. Богата е неговата история и към момента също присъства в гардероба на почти всяка дама. Той има не само естетическа роля, но и предпазва от пронизващия хладен вятър през студените сезони. Придава и завършен вид на женския тоалет.

Различни тъкани, текстури, форми и декорации използват модните дизайнери , за да създадат днешните модерни шалове. Кожа, пера, дантела, органза и шифон, коприна и сатен. Наистина, голямо е многообразието от материи, което дава богат избор на модерните дами. Всеки ще се съгласи, че с помощта на един шал може да се освежи и най-скучния тоалет.

snimka-na-shal

За сезон есен-зима 2013/2014 година , дизайнерите са наблегнали на дългите шалове, или колкото по-дълъг е шалът, който носите, толкова по-атрактивни ще сте вие самата. Той трябва да е толкова дълъг, че да може да бъде завъртян около врата няколко пъти и вече краищата му, които остават да висят надолу да стигат най-малко до бедрата. Желателно е този шал да има разцветка в контраст с останалата част от дрехите ви. Именно такава тенденция се наблюдава през сезон есен-зима в някои от модните колекции.

Хит за сезона са и шаловете, изработени от кожа –  естествена или изкуствена. Определено тази материя зае своето важно място за настъпващите студени дни. За по- екстравагантните дами , стилистите препоръчват шал – боа. Носен над рокли, блузи или топове, той е една добра алтернатива и за завършек на вечерта. Предлагат се и шалове от изкуствени кожи, които не отстъпват по качество на естествените материи.

Модни и тази есен са шаловете изработени от коприна, сатен и шифон.Носещи в себе си духа на 60-те години, биха придали не просто завършен образ на нашия тоалет , но и стил и елегантност. Чудесно биха допълвали една вечерна рокля. Стилистите съветват при подбора на шалове, изработени от по-леки материи, те да бъдат в синхрон с цвета на вашите дрехи или аксесоари.

През идващата есен популярният през всички сезони етно стил също ще заеме своето място, не само в облеклото , но и при аксесоарите, включително и при шаловете. Ориенталски мотиви могат да се видят в някои модни колекции. Красиви орнаменти, златиста бродерия и ресни, както и пискюли украсяват шаловете от този стил.

Едни от най-забележителните тенденции за идващия сезон са триизмерните флорални щампи при шаловете. Индивидуално втъкани цветя или текстил с вплетени цветни орнаменти, създава уникален 3D ефект, който някои дизайнери са използвали в есенно-зимните си колекции.

Вашият коментар