5 уникални часовници скелетон през 2013-та година

Преди да започнем статията е важно да направим едно разяснение. Кои са часовниците скелетон и с какво се различават те. Накратко те са механични часовници, в които производителя е вложил голяма доза майсторство, използвайки само най-нужните компоненти за направата на модела. Това по което ще ги познаете е прозрачните капачета на часовника отпред и отзад. Часовниците са създадени за големите фенове на майсторството и часовникарството като цяло. Тези модели предлагат възможност за подробен преглед на вътрешната изработка на часовника. Тоест вие виждате не само целия механизъм, но и най-хубавата част, как се движат малките колелца или на кракто казано, как работи този механизъм. По-долу ще получите информация за едни от най-добрите и разбира се най-продаваните модели през тази година.

chasovnik-skeleton-hublot

Тази година известната марка за скъпи часовници Hublot представи своето ново допълнение към колекцията си от часовници скелетон. Часовника с име: Hublot Classic Fusion Classico Ultra-Thin е изцяло в черно. Часовника е ултра тънък с дебелина около 8мм. Изцяло видим механизъм, създаден в Нион, състоящ се от 130 части, включително и 23 скъпоценни камъка. Часовника разполага с 90 часова резервна мощност. Цената на това бижу е около 18,000$.

chasovnik-skeleton2

Марката Roger Dubuis не остава по-назад и също представи своя модел скелетон. Името на часовника е: The Roger Dubuis Excalibur 42 Skeleton Tourbillon. Изцяло видим механизъм + летящ Tourbillon. Състои се от 165 компонента  и се захранва от калибъра RD505SQ. Моделът с бяло злато се продава на цена от 164 500 $, докато този с розово злато върви на цена от 153 500 щатски долара.

chasovnik-skeleton1

The Tissot T-Complication Squelette има много интересен дизайн, вдъхновен от дизайна на гума за колело, има 5 спици, зад които могат да се проследят движенията на механизма. Часовникът предлага и секундомер, който се намира върху една от спиците с надпис на английски: „sec“. Корпуса е тънък, но за сметка на това доста издръжлив, защото е изграден от специална стомана. Механизма се зарежда автоматично при движение. Цената на този часовник е около 1950$.

chasovnik-skeleton

Тази година производителите от Ulysse Nardin също решиха, че е време да ни представят един нов модел скелетон. Може да го разгледате на картинката по-горе. Часовника разполага и с летящ Tourbillon, който регулира баланса и прецизното движение на механизма. Под индикатора за 12 часа е разположено внушително колело с името на марката. Също там са написани и колосалните за механичен часовник 170 часа резервна мощност. На червената златна версия, която виждате тук на снимката вяско колелце е покрито с родий, а на платинения модел са покрити с 18 каратово жълто злато. Този часовник е наличен само и единствено в две лимитирани серии: 99 броя в червено злато ($ 75 000) и 99 броя в платина ($ 85 000).

chasovnik-skeleton-dostupna-cena

На последно място искахме да ви покажем един много купуван и харесван скелетон часовник. Моделът е добре разпространен в България. Разбира се няма злато и скъпоценни камъни по него. Но отговаря изцяло на термина скелетон часовник. Механизма е видим, а резервната мощност около 10 часа. Часовника е изключително лек и приятен за носене. Също така смятаме, че и дизайна никак не е лош. Цената за сметка на това е стотици пъти по-евтина от на гореспоменатите модели. А може би една от най-добрите цени на този скелетон часовник е в нашия онлайн магазин.

Вашият коментар