Характеристики, на които да обърнем внимание при избор на часовник

В днешни дни да си потребител съвсем не е най-лесната работа. Защо ли? Ами не само заради евентуалните финансови проблеми, които всеки един от нас по някакъв начин рано или късно изпитва, но и заради свръхпредлагането на пазара. Огромният избор, на пръв поглед, звучи като чудесна възможност да се намери най-подходящата стока и най-качествената услуга. От друга страна обаче, разнообразието може и да ни затрудни, да ни обърка, а дори и да ни подведе. Ръчният часовник, например, който съществува вече близо пет века, също би могъл да ни постави в нелеката ситуация да се спрем на правилния и най-добрия. Именно заради това ние Ви предлагаме списък от характеристики, на които задължително да обърнете внимание при избор на часовник.

  1. 1.      Механизмът

Повече от 90% от ръчните часовници са с кварцов механизъм. Те са по-евтини, по-практични и обикновено работят безотказно и точно години наред. Ако закупите кварцов часовник, Вие категорично няма да сгрешите, но пък ако сте перфекционист и предпочитате ретро модата и старата школа в техниката, Ви съветваме да си потърсите механичен часовник.

  1. 2.      Материали

Материалът, от който е изработен часовникът или по-скоро външната му част, е също важен. Така например, е много по-удачно да се спрете на часовник с каишка от естествена, а не изкуствена кожа. Тя е по-трайна, по-елегантна и при всички случаи по-качествена. Ако страдате от алергии, най-добре е да потърсите часовник със силиконова, а не гумена каишка.

chasovnik-snimka

  1. 3.      Базисни функции

По-модерните часовници пристигат с базисни функции, които са почти задължителни в днешно време. Добре би било да си закупите именно такъв часовник – с минимален набор от необходимите опции. Такива, например, са алармата, секундомер, смяна на часовата зона, показване на фазите на луната и т.н. Естествено, преди да се спрете на определен часовник, обмислете добре за кого го купувате и за какви нужди ще сложи той.

  1. 4.      Допълнителни характеристики

Към тях, съвсем спокойно, може да добавим марката на часовника – ако е швейцарска, изборът Ви просто няма как да е грешен – цената, гаранцията, с която се продава, и стабилността – т.е. дали е водоустойчив и дали ще издържи на удар при падане от минимум 40 метра.

Вашият коментар