Водоустойчиви часовници, кое какво означава?

Напоследък все повече хора се интересуват от водоустойчивостта на нашите часовници. Това е нормално, защото хората са чували за подобни модели и винаги търсят най-доброто. Интересното е , че клиентите се интересуват най-вече от водоустойчивостта на механичните часовници. За да дадем точните отговори на много от въпросите, решихме да създадем тази информативна и интересна статия за всички читатели на нашият блог. В нея ще си говорим за водоустойчивост на часовниците като цяло и различните степени и видове. Освен това ще споменем цените на моделите, както и ще направим кратко разяснение на кое какво значи, що се отнася до тази характеристика на часовниците.

Надписът Water resistant на английски език се свързва с водоустойчивостта на български, освен това обикновено той е придружаван от дадено число, което означава нещо. В повечето случаи всеки производител сам борави с числата, което дава възможност за грешки, но въпреки това има общо приета скала, която показва до каква степен е водоустойчив този часовник.

Ако на часовникът пише само Water resistant, най-често на капачето, без да има някакво число, то най-вероятно водоустойчивостта му е 30 м. Четете по-долу, за да разберете какво означава това.

При 30 м. водоустойчивост, Вие можете да ползвате нормално вашият часовник, като той няма да се повреди, ако върху него попаднат капки от дъжд или например при миене на ръцете. Но Вие не може да се къпете с него. При 50 м. водоустойчивост обаче спокойно може да се къпете с вашият часовник, както и да го ползвате при миене на кола да кажем, където има опасност от водна струя под високо налягане. Също така в някои случаи може да плувате с вашият часовник, особено ако не говорим за бързо плуване. Малко вероятно е в часовникът да влезе вода, но все пак не се препоръчва от производителите.

степен на водоустойчивост на часовниците

При 100 м. водоустойчивост Вие спокойно може да плувате с вашият часовник без да се притеснявате от нищо. При 150-200 м. водоустойчивост не само може да плувате с него, но също така да се гмуркате, например с шнорхел или да практикувате различни водни спортове като каране на джет например, водни ски и други.

Ако часовникът Ви е water resistant 200 или >200 м. то Вие може да су гмуркате с него на различни дълбочини и дори с кислородни бутилки за по-сериозни гмуркачи. Този вид часовници са т.нар. Diver watches, те идват със специални инструкции, в които е посочено до каква дълбочина може да се гмуркате с тях.

Ако искате да ползвате един часовник по-дълго време и да му се радвате продължително е добре да спазвате изискванията посочени тук. Разбира се винаги има изключения, но фактът, че вече да кажем сте плували веднъж с един часовник и не му е станало нищо, не значи че на второто или третото плуване пак няма да му стане нищо. Това е така, защото много пъти издръжливостта на часовника под вода зависи от различни условия, като налягане на водата, съдържание на водата, дълбочина на потапянето и други.

евтин водоустойчив часовник

В зависимост от това за какво точно Ви е необходим часовникът и каква сума сте готови да отделите, Вие лесно ще изберете подходящ модел. Що се отнася до механичните часовници, те в повечето случаи са водоустойчиви до 30м. Разбира се има механични часовници, които стават за къпане и плуване, тяхната цена обаче започва от 300лв. Нашите механични модели са на възможно най-ниската цена за подобен тип бижута, така че е невъзможно да гарантираме възможността да се къпете или плувате с тях. За сметка на това имаме спортни часовници, които спокойно може да използвате за тези цели и са също така на напълно достъпни цени. Всеки клиент сам решава дали за него е толкова важно да ползва часовникът си в банята или търси аксесоар, с който да изглежда наистина добре. Човек, който пък се гмурка често, естествено ще е способен да отдели по-сериозна сума пари за такъв тип часовник, защото ще му влиза в употреба,.

Носете вашите часовници с удоволствие, защото точно за това са създадени те! Ако имате някакви въпроси веднага може да попитате нас! А поръчки приемаме целогодишно, ние работим за вашето удоволствие!

Вашият коментар