Мистерия: Мъже и часовници

Някой някога замислял ли се е , защо хубавите часовници винаги привличат мъжките погледи. Какво толкова те намират в това украшение, което не е до такава степен популярно сред жените. Ако сте жена и случайно сте попаднали на тази статия, най-вероятно търсите часовник за подарък на мъж. В това няма нищо случайно, а и спокойно може да прочетете нашата кратка статия, за да разберете защо мъжете харесват часовниците и защо ще се зарадват на подобен подарък. Не е тайна, че мъжете са по-организирани и спазват своите часови уговорки по-добре. На практика те се превръщат в затворници на времето с множество срещи и ангажименти, които винаги трябва да свършат. За тях часовникът е просто необходимост. Но той не е точно нещо, което мъжете използват по задължение, сякаш са оковани в него. За всички мъже е чест и радост да носят хубаво изглеждащ часовник. Това е нещо, като другите скъпи и типично мъжки неща, говорим за коли, барове и пури!

Много от мъжете са готови да дадат 200-300, че и повече левове за скъп часовник. Всяка година стотици хиляди се пръскат за часовници. Оправданието на повечето е, че часовникът е една много добра инвестиция и че въпреки факта, че към момента струва да кажем 7000 лв. След доста години, неговата цена ще се вдигне и видиш ли мъжете даже ще бъдат на печалба от цялата работа. Според експертите за онлайн пазаруване и психология на човека от университета Станфорд, обаче нещата не са точно така. Един часовник се амортизира и вероятността да го продадете за повече от колко е купен е много малка и незначителна. Според тях, часовникът е подобен на ключовете за колата. Единствената цел на тази покупка е, за да може когато седнат на масата да поставят ключовете и да ги видят всички. Същото се случва и с часовникът. Това е възможност да покажеш какво имаш без да си вулгарен и твърде пряк. Тоест мъжете дават повече пари за часовник, не защото това е добра инвестиция, а просто под емоционално въздействие.

страстта на мъжете към часовниците, подарък часовник

Според хората, които се занимават с поправка на часовници, както и с тяхната продажба, има известна доза романтика в един часовник. Истината е, че той е с Вас в добри и лоши дни. А ако говорим за механичен модел, то такъв часовник има толкова нужда от Вас, колкото и Вие от него, за да знаете кое време е. Просто и ясно е, че един механичен часовник, ако не бъде навиван и носен редовно, няма да може да работи. Може би дори такъв модел има повече нужда от Вас.

Има още нещо интересно за мъжете и техните часовници. Може би повечето представители на силният пол, ценят часовникът като аксесоар и атрибут, който се предава от поколение на поколение. За тях например е повод на гордост, да носят часовникът на своя баща или дядо. Всичко това превръща мъжкото бижу в един сантиментален дар.

Историята на часовниците е дълга и интересна, едва ли ще ни стигне мястото и времето, да я разкажем в една статия. Факт обаче е, че мъжете в действителност ги обожават. Обичат да носят, обичат и да им подаряват ръчни часовници. С напредване на възрастта сякаш те осъзнават все повече необходимостта си от подобен аксесоар и най-вече фактът, че часовникът се движи само и единствено напред и никога назад!

Вашият коментар