гривна с естествени камъни и часовник
Бижута и аксесоари,  Мода и стил,  Часовници

Как правилно да комбинираш часовник и гривна?

Днес ще ги говорим по една много интересна тема, свързана с популярната модна тенденция да се носи часовник и гривна като комбинация на една и съща ръка. Може би чувате за пръв път за това? Тогава четете по-долу, обещаваме, че ще бъде интересно!

Темата е противоречива, защото има хора, които считат, че носенето на една и съща ръка на часовник и гривна е грешно, а в същото време много други обожават това и носят заедно с часовника си поне 4-5 гривни.

Разбира се има и хора от златната среда, които допълват ефекта на часовника си само с 1-2 гривни и те са много точно избрани, за да покажат финия и елегантен вкус на притежателя си.

В статията ще обсъдим как можете да носите гривни с часовника си по начин, който изглежда стилно, но не твърде крещящо, кои гривни трябва да изберете въз основа на часовника, който носите, както и колко гривни можете да носите на една и съща китка като часовника си.

Всички съвети, които ще дадем тук са само наши общи модни насоки, разбира се всеки от вас е свободен да направи своя избор и дори да постави гривната си като акцент на визията, това също е добра идея!

И така нека започнем с…

Избор на тип гривна

Безспорно на първо място е важно да изберем типа гривна, който ще носим. Истината е, че може да откриете много видове мъжки гривни – кожени, метални, с мъниста, с естествени камъни и още и още. Но как да разберем какъв тип точно ни трябва?

Лесно е, първо купуваме часовника и спрямо него избираме гривната. Да това е основното правило! Визията на часовника е важна, в зависимост от това какъв вид е каишката му и какъв цвят е корпуса му, ние ще си изберем и подходяща гривна.

Истината е, че повечето корпуси на часовници са изработени от някакъв вид метал, което означава че най-предпочитаните видове гривни за комбинации са металните. Но не само! Успешна и ефектна комбинация се получава и с гривните с мъниста или естествени камъни. Тук е важно да посочим, че мънистата също може да са метални. Важно е да съобразите вида или по-скоро цвета на метала. Не винаги се получава добра комбинация между корпус в сребрист цвят и гривна в розово злато, да речем. Е, понякога има и изключения!

Разбира се това че корпусът на твоя часовник е метален не бива да те ограничава. Много популярна е комбинацията между часовник и въжена гривна с котва. Особено лятото! Там най-често комбинираме цвета на котвата с цвета на корпуса. Въжето пък почти винаги е цветно, в случая то се явява акцент. Виж тези снимки например:

Въпреки че масово часовниците са изработени от неръждаема стомана или друг вид метал, то ако си разгледал нашият сайт вече със сигурност знаеш, че се предлагат и модели изцяло създадени от дърво. Така наречените бамбукови часовници са с каишки или изцяло от дърво също, или пък от кожа. В такъв случай гривните с котви отпадат, а комбинацията би била най-стилна с модели от естествени материали като естествени камъни и различни мъниста или пък с въжени/дървени/тектстилни/кожени гривни. Може би не го обяснихме добре, но виж картинката долу за по-ясна представа:

Часовникът, гривните, комбинацията – всичко е наше! Ако искаш да ги пробваш пиши ни.

Добре, стига толкова за материалите, нека отидем към следващата важна точка…

Съчетай ги по цвят

Когато носиш гривната и часовника си на една ръка попринцип е добре да направиш така че да се съчетават добре. Това става най-лесно като те са близки на цвят, така гривната сякаш се слива с часовника и се превръща в негово естествено продължение.

Добре, а какво правим като не се съчетават? Ами някои хора сменят каишките на часовниците си. Да точно така! За целта, обаче трябва да имаш 2-3 различин каишки на часовника си. Смяната е бърза и лесна, но все пак става въпрос за допълнителни инвестиции в каишки. Ако не си от този тип хора ще те разберем добре, ние също рядко сменяме каишките си, по-скоро сменяме целият часовник, когато вече ни е омръзнал.

И ето тук идва изненадата – ами просто може и да не се съчетават по цвят. Много хора ще ти кажат, че трябва двата аксесоар да са еднакви по цвят, но това не винаги е така поради логиката, че дискретното не винаги е и най-ефектно.

Винаги имаш свобода на избор и доза творчество, тук строги правила – няма!

Добре, вече знаеш за цветовете и материалите на изработка, но…

Колко гривни да носиш?

От нашите идеи и снимки по-горе, вече си разбрал, че може да имаш една, две, три, пет или дори повече гривни на ръката, където е и часовникът ти. Така, че вече може би знаеш какво ще ти отговорим.

Зависи…

Да, този отговор е скучен и едва ли ти помага много в избора. Общо взето всичко е индивидуално и е свързано с твоя личен вкус, но нека ти дадем няколко общи насоки, все пак това е и идеята на статията.

Ако например искаш гривните да допълват визията на часовника, а не да са акцент, то ти препоръчваме да носиш само една – например такава с мъниста или камъчета, или пък от моделите с котвата. Специално вторите заради котвата са доста обемни, така че да носиш повече от една би било абсурд.

Съответно и обратното, ако си фен на гривните като аксесоар, но имаш и часовник на китката, то просто сложи много гривни, както прави и Джони Деп.

Видно и от неговите снимки – правилата не са толкова стриктни. Така че просто може да експериментираш. Ако имаш нужда от още съвети, винаги може да се свържеш с нас и да разгледаш предложенията ни в сайта. Тук например може да намериш всички гривни за съчетаване с часовник, които предлагаме.