Общи условия

I.Общи условия за ползването на услуги, предоставени от онлайн магазин за часовници: IskamChasovnik.com

1. Следният документ предоставя общи положения относно предоставяните услуги от IskamChasovnik.com. Всички тези положения автоматично обвързват всички потребители, които ползват сайта и извършват покупки в него.

2. Идентификацията на клиентите се извършва единствено с цел, осъществяването на продажбите и доставката на поръчките. Цялата информация се съхранява в log файловете на сървъра. По-подробно този въпрос е разгледан в Декларация за поверителност.

3. Продуктите изложени на страниците на сайта представляват по-скоро продуктов каталог, а не обвързващо предложение (оферта) за покупка.

4. След кликване на бутона "Купи" потребителите на сайта изразяват съгласието си да закупят стоките, намиращи се в тяхната количка.

5. IskamChasovnik.com все пак си запазва правото да не изпълни поръчката въпреки съгласието на клиента, ако стоките не са достъпни или не са в складова наличност. При отказ обаче екипът на сайта се задължава да уведоми клиента чрез съобщение на предоставения от него е-мейл адрес.

6. Договорният език на сайта IskamChasovnik.com e български, а плащанията се извършват в български левове.

II.Доставка:

1. Потребителят става носител на риска от повреждане и изгубване на стоката след предаването и от търговеца към куриерската фирма. IskamChasovnik.com не отговаря за закъснение на доставката, ако то е по вина на куриерската фирма.

2. Всички поръчки се доставят с опция за преглед преди заплащане. Това задължава клиентите внимателно да разгледат изпратения продукт. Те са длъжни при откриване на недостатъци и различни дефекти да уведомят незабавно търговеца.

3. След преглед на продукта и заплащане на наложен платеж от клиента, търговецът се освобождава от риска за евентуални причинени от клиента дефекти и щети. Търговецът не отговаря за щети, причинени от неправилна употреба на продукта.

4. В 14 дневен срок от получаването на продукта, клиента има право да го върне и да иска възстановяване на платената сума или да го замени с друг. За целта , обаче стоката трябва да бъде в добър търговски вид, да не е повредена, носена или надраскана. Необходимо е да е запазена оригиналната опаковка и необходимите аксесоари, ако са налице такива.

5. При връщане на стоката в 14 дневен срок, доставката се поема от клиента, освен ако: доставената стока не съответсва на поръчаната и това се забелязва със обикновен преглед.

6. При замяна на стоката транспортните разходи са за сметка на клиента- в двете посоки.

7. Ако моделът е носен на часовникар или поправян от такъв, не се приема за замяна!